marți, 5 februarie 2013

Totul va fi bine!: manualul optimistului desăvârșit de Emily Joy

          
         Totul va fi bine!: manualul optimistului desăvârșit nu este un manual cu instrucțiuni care îți explică punctual ce să faci pentru a ajunge un optimist desăvârșit, este o carte ce te face să gândești și să reflectezi și, după cum spune și titlul original (The Accidental Optimist: A Guide to Life), un ghid. Cartea este srtucturată în trei părți: Urcușul în vârful Piramidei, Căderea din vârful Piramidei, Deci ce este Viața?.
          Prima parte este despre ierarhia nevoilor a lui Maslow (despre care puteți afla mai multe chiar aici) și ne vorbește despre echilibrul fragil al acestora. În a  doua parte Emily Joy vorbește despre ritmul alert al vieții ei (care se schimbă total odată cu nașterea primului său copil) și despre cum este forțată să se adapteze. Ultima parte este este un fel de "top" a ceea ce reprezintă Viața.
          Prin prezentarea întâmplărilor prin care a trecut și a greutăților pe care le-a întâmpinat Emily Joy încearcă să demonstreze că viața reprezintă o continuă schimbare la care suntem forțați să ne adaptăm. Autoarea nu își pierde simțul umorului și vorbește despre iubirea ei pentru ciocolată și pentru filmul de animație Cartea junglei.
          Este ușor de citit, acțiunea se petrece într-un ritm alert, iar pseudonimul e chiar reușit. Happy happy, joy joy!


Emily Joy, Totul va fi bine!: manualul optimistului desăvârșit; trad. Bianca Rizzoli, București: Humanitas, 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu